До дня захисту дітей житомирські зоозахисники провели акцію “Я відповідальний господар”

Яким має бути відповідальний господар та як він повинен слідкувати за своєю твариною, розповідали дітлахам представники КП «Центр захисту тварин» Житомирської міської ради та зооволонтери під час просвітницької акції на Михайлівській.

За словами керівниці комунального підприємства Олександри Мельник, захід приурочили до Дня захисту дітей, бо такі речі пояснювати потрібно з дитинства.

«Ми вирішили провести таку акцію на центральній пішохідній вулиці саме сьогодні. У цей день тут дуже багато діток, а привчати дітей до гуманного ставлення до тварин потрібно з дитинства. Ми спілкувалися, роздавали листівки, розповідали, як стати відповідальним господарем. Дорослим пояснювали, чому важливо стерилізувати домашніх тварин. Також розповідали, що вільний вигул нестерилізованих власницьких тварин призводить до появи на вулицях нових безпритульних собак і котів. Потрібно ще багато працювати з нашими людьми, але вода камінь точить.», – пояснює Олександра Мельник.

Такі заходи житомирські зоозахисники влаштовують періодично.

«Дуже важливо, що діти підходили, слухали, цікавилися. Ми також привезли на локацію двох цуценят для прилаштування. Дівчатка стерилізовані, вакциновані і з паспортами. Але наша основна мета – просвітницька», – говорить представниця Житомирської міської громадської організації захисту тварин Юлія Невмержицька.

Нагадаємо, 23 грудня на майдані Корольова у Житомирі відбувся просвітницько-розважальний захід «Модний Хвіст. Зима- 2019».

Як повідомлялося раніше, у березні впродовж 2 тижнів спеціалісти КП «Центр захисту тварин» та волонтери фонду «Чотири лапи» у Житомирі стерилізували 236 безпритульних котів та кішок.

Разом з тим, КП «Центр захисту тварин» продовжує надавати платні ветеринарні послуги для домашніх улюбленців та надавати безкоштовні послуги з чіпування власницьких собак.

Попередня консультація та запис за номером телефону (0412) 55 00 20. Детальна інформація про послуги за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.