Про процедуру

Стерилізація тварин не є унікальною або складною процедурою. Операція безболісна для тварини, оскільки виконується під загальним наркозом і триває від 20 хвилин до 45 хвилин.

Операція самкам виконується методом лапаротомії – коли операційний доступ здійснюється  через розріз по білій лінії, довжина якого 1-3 см.  У самок видаляються одночасно і матка, і яєчники (оваріогістероектомія) з накладанням лігатури.

Після видалення матки та яєчників накладаються внутрішньо шкірні шви, які не потрібно знімати. При даному методі немає необхідності обробки шва, не потрібно одягати попону, час реабілітації скорочується до мінімуму, а саме до 1-2 діб, після чого тварина чудово себе відчуває та готова до повноцінної активної життєдіяльності.

Дана операція унеможливлює подальше розмноження тварини, що дозволяє гуманним методом скорочувати чисельність безпритульних тварин та запобігає безконтрольному розмноженню власницьких тварин. Стерилізовані тварини  майже ніколи не мітять території, рідше беруть учать у бійках, більш слухняніші. У них зменшується  дратливість і напади агресії як до людей, так і до інших тварин, що відповідно значно сприяє безпечному та гармонійному співіснуванню людини і тварини!