Проект з чіпування безпритульних тварин буде реалізовано в рамках “Бюджету участі”

Проектна пропозиція №57 “Бюджету участі”, що передбачає чіпування безпритульних тварин Житомира стала другою за кількістю голосів та отримала гарантований шанс на реалізацію. Підбиття підсумків голосування відбулося 13 листопада.

За цю ідею свої голоси віддали 783 житомирянина, тим самим показавши, що проблема безпритульних собак дійсно турбує мешканців міста. Проект буде реалізовано у 2017 році на базі Житомирського центру захисту тварин.
Як раніше повідомлялося, чіпування собак дасть можливість оперативно знаходити власників загубленої/залишеної/викраденої тварини завдяки зчитуванню інформації з чіпу, безпроблемно перетинати кордон із твариною згідно європейського законодавства, контролювати чисельність безпритульних тварин у місті, їх щорічну вакцинацію від сказу та проведення протипаразитарних заходів, що є необхідним для безпечного співіснування людини і тварини.
Електронна ідентифікація тварин (чіпування) – являє собою імплантацію під шкіру тварини мікрочіпа, який несе в собі унікальний 15-значний номер, що залишається протягом усього життя незмінним.
 
Орієнтовна вартість проектної пропозиції.
№ з/п Перелік витрат Орієнтовна вартість за одиницю, грн. Потреба, одиниць Всього вартість, грн.
1. Придбання чіпів 100 2 940 од. 294 000
2. Сканер для мікрочіпів 3 000 2 од. 6 000
РАЗОМ: 300 000

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.