Підтримайте проектну пропозицію “Бюджету участі” – №57

Друзі, пропонуємо вам підтримати проектну пропозицію “Бюджету участі”, яка пропонує один з ефективних шляхів вирішення проблеми безпритульних собак та регулювання їх чисельності. Ідея полягає у чіпуванні домашніх та безпритульних собак.

Підтримати проектну пропозицію (№57) можна в приміщенні Житомирської міської ради на І поверсі. Голосування триває з 1.11 по 12.11.2016 року. Понеділок – п’ятниця з 10:00 до 19:00, субота та неділя з 10:00 до 16:00.

УВАГА! Проголосувати можна за наявності паспорта:

Результати реалізації проектної пропозиції:

  • оперативне знаходження власників загубленої/залишеної/викраденої тварини завдяки зчитуванню інформації з чіпу, безпроблемний перетин кордону із твариною згідно європейського законодавства;
  • можливість контролювати чисельність безпритульних тварин у місті, їх щорічну вакцинацію від сказу та проведення протипаразитарних заходів, що є необхідним для безпечного співіснування людини і тварини.
А тепер до вашої уваги детальний опис проекту:

Проблема безпритульних тварин у Житомирі стоїть дуже гостро. За неофіційними даними станом на початок 2016 року в Житомирі налічується 5-6 тис. безпритульних собак. Зграї безпритульних собак можуть не лише розповсюджувати інфекційні захворювання, паразитів та сказ, але й нападати на людей, захищаючи  “свою територію”.

Серед основних причин появи безпритульних собак: 1) безвідповідальність власників,  що викидають набридлих улюбленців на вулицю; 2) неконтрольоване розведення собак; 3) недотримання правил вигулу собак (собаки тікають від неуважних власників); 4) швидке природне розмноження собак; 5) відсутність притулків; 6) відсутність системи обліку домашніх тварин; 7) надлишок доступного корму (незакриті сміттєві баки); 8) власники домашніх тварин не усвідомлюють необхідність стерилізації своїх улюбленців; 9) відсутність з боку держави необхідного рівня освіти населення, відповідної законодавчої бази щодо гуманного поводження з тваринами та відповідальності власників.

Аналізуючи позитивний досвід європейських країн та українського міста Львів щодо вирішення проблеми безпритульних тварин шляхом правильної законодавчої бази щодо утримання домашніх тварин, постійної активної стерилізації безпритульних тварин, їх чіпування та проведення навчально-освітніх проектів серед громадян, – можна зробити висновок, що проблема дійсно вирішується за декілька років! У м. Львові, завдяки такому комплексному підходу, на сьогоднішній день нараховується всього 595 безпритульних собак.

В м. Житомирі також є позитивні зрушення в плані роботи із регулювання кількості безпритульних тварин, зокрема, дякуючи відкриттю “Житомирського центру захисту тварин”, головною метою діяльності якого є реалізація постійно діючої програми зі стерилізації та вакцинації від сказу безпритульних тварин, затвердження та контроль виконання “Правил утримання домашніх тварин” та регулярна профілактична робота з населенням щодо гуманного поводження з тваринами.

Обов’язковою складовою вирішення даного питання є чіпування домашніх та безпритульних тварин.

Електронна ідентифікація тварин (чіпування) – являє собою імплантацію під шкіру тварини мікрочіпа, який несе в собі унікальний 15-значний номер, що залишається протягом усього життя незмінним.

Мікрочіп – маленька стерильна капсула з біоумісного скла розміром не більше рисового зернятка, яка забезпечує відсутність реакції вторгнення та міграції мікрочіпа у тварини. Для зчитування інформації з мікрочіпа використовують сканери, які відповідають міжнародному стандарту ISO , що дозволяє зчитувати чіпи різних типів та виробників. Це дає можливість визначати номер мікрочіпа тварини, який містить інформацію про тварину та її власника, що зберігається у Єдиній базі даних чіпованих тварин України.

Орієнтовна вартість проектної пропозиції.

№ з/п Перелік витрат Орієнтовна вартість за одиницю, грн. Потреба, одиниць Всього вартість, грн.
1. Придбання чіпів 100 2 940 од. 294 000
2. Сканер для мікрочіпів 3 000 2 од. 6 000
РАЗОМ: 300 000

 

0-02-05-00650ea1b4e2afab421492a22f3ab2c1fa2dcd29e3b983242be689fb676bd63e_full

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.