Щаслива історія про рись звичайну!

КП “Центр захисту тварин” ЖМР почувається вдячно.

Цього тижня спеціалісти Центру захисту тварин за зверненням місцевих екологів відловили на території Житомира рідкісну, занесену до Червоної книги України, рись євразійську (звичайну). 


🧐За певними ознаками, тварина перебувала попередньо у домашніх умовах, внаслідок чого, на жаль, вже не підлягала інтеграції у природний ареал. 
💪Завдяки злагодженій співпраці нашої професійної команди підприємства з Державною екологічною інспекцією Поліського округу та ветеринарною клінікою при ЖНАЕУ, врятованій тварині надали першу допомогу, забезпечили належне тимчасове утримання, після чого, відповідно до чинного законодавства, успішно транспортували до Рівненського зоопарку!


☝️Для довідки. Рівненський зоопарк – наймолодший в Україні зоопарк, прогресивний та постійно розвивається. Сьогодні його територія сягає 13,5 гектара, де живе 150 видів тварин (близько 500 екземплярів). У зоопарку демонструються 24 види тварин, занесених до міжнародної Червоної книги та Червоної книги України.
👉Зоопарк є науково – освітньою установою, основними функціями якої є збереження та відтворення зникаючих видів тварин та пропагування природничих знань серед населення!
В 1998 році указом Президента України Рівненському зоопарку було присвоєно статус об’єкта загальнодержавного значення, а його територію визнано об’єктом Природно заповідного фонду України.

Сюжети прфесійних ЗМІ про початок історії https://youtu.be/6BJgmRI21J0
підготовку до подорожі https://youtu.be/W5iK_5bBPG8 
та прибуття у м.Рівне https://youtu.be/cuBuGlWZb0Y

Рівненський зоопарк
У КП “Центр захисту тварин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.